project 52 | week 24 - household

Finally managed to get semi-transparent white plexi-glass to be able to shoot "white in space" pictures at home. Yeaah, I know, it took us a while ;) Anyway, on my Saturday morning walk to local bakery (while raining) I got an idea, how those homeless snails (which were everywhere!) would look like in the white space and if they would be as transparent as flowers or fruits. Well, you can see by yourself. Fight for the last remaining household begins! ;) And the winner is?! ;)
PS: Idea and tip how to shoot with the white board can be found in this older Bryan's video. Which is exactly where I have shot few my previous white floats - see examples here.
PS2: One would not believe how those creatures can be fast! I have carefully staged them and while getting to the camera's viewfinder, those bastards were inches away!!! ;)))


Konečne sme doma zvládli si zohnať vlastné biele, matné plexisklo, aby sme mohli fotiť zábery "v bielom priestore". Hej, celkom nám to trvalo, však? Každopádne, v sobotu cestou do pekárne - keďže pršalo - som dostal nápad, že ako by v bielom priestore vyzerali tie slizniaky (tak doma voláme tých bezdomovcov bez búdky). A že či by tiež boli tak priesvitný ako ovocie alebo kvety. Nuž, presvedčte sa sami. Bitka o poslednú voľnu domácnosť sa začala! A víťazom sa stáva?! :)
PS: Kliknite na toto video, kde Bryan vysvetľuje ako sa fotí s takýmto plexisklom. Mimochodom, je to presne to miesto, kde som nafotil svoje predchádzajúce biele zábery po prvýkrát...

PS2: Človek by neveril aké rýchle tie malé mrchy dokážu byť! Opatrne som si ich nastaval a nakomponoval a kým som sa pozrel cez foťák na záber, tak tie potvory boli už centimetre mimo!!






No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.