oroszova lavka bardejov (p52 cik cak)

This week theme in project 52 has intrigued me - ZIGZAG. And it was just a matter of time to find a proper architecture object and play with a long exposure and angles. And voilá! Visiting my home city Bardejov, Slovakia and there it was! New pedestrian bridge over the small Topla river (I do not want to use the word creek, even it would be more appropriate ;). First and main shot was taken with 10ND filter and 4 minute long exposure. Rest of them - it is working the subject, which is something what I like to do very much too. Enjoy!


Téme Cik Cak v projekte 52 ma zaujala a vedel som, že to bude len otázkou času nájsť správny architektonický subjekt aby som sa mohol vyhrať s dlhou expozíciou a rôznymi uhlami. A voilá! Našiel som ho pri návšteve rodného Bardejova! Nový mostík pre chodcov ponad rieku Topľa. Aj keď popis "potok Topľa" by podľa množstva vody bol asi správnejší ;) Ten záber vyššie bol nafotený s 10 stupňovým ND filtrom a 4 minútovou expozíciou. Ostatné zábery - to bolo už len "vydolovanie maxima" z danej situácie - niečo čo robím veľmi rád!
PS: Keď som tu bol naposledy, tak v Bardejove ešte stála pôvodná "Oroszova lávka", taký mostík, ktorý tam bol pre mňa odjakživa. Preto sa priznám, že keď som počul, že Oroszova lávka, už nie je tá čo bývala, tak som bol sklamaný. Proste nostalgia. Ale po osobnej návšteve musím povedať, že sa mi páči a oceňujem, že tam nebolo hodené len tak niečo, ale je to naozaj pekný architektonický kúsok! S výstavbou "čínskeho múru", teda protivodňovej ochrannej hrádze mám stále problém, to je podľa mňa absolútna zbytočnosť. Ale nová Oroszova lávka sa mi páči...








And here's the full size shot of the bridge, just to showcase it...


1 comment:

Note: Only a member of this blog may post a comment.