pre-xmas atmoshpere - project 52 | week 49

I was walking dog yesterday night and realized that in our little city (ehm, bigger village?) even the last pub tried to become a bit christmassy! Which is nice at the end of the day...
They put at least some blue light chains into the shop window (see below). And while walking a dog I had only my phone with me, I've tried how playing with my favorite long shutters speed would look like with this blue color! And to my surprise it looked really good! Kinda Star trail picture, huh? Well, not as good as my Death Valley one, but still cool shot made during a night dog-walk, right?Obviously, my phone didn't allow me to select shutter speed or manual exposure, so with a night's low light I was just hoping that shutter will be opened for a while, which was a good assumption at the end (1/15 sec). So while "pushing" the screen shutter button, I was at the same time waving my phone in front of the shop window (well, pub window). And voilá - that's the result! ;)




Bol som včera v noci vyvenčiť psa a zistil som, že v našom malom meste (hmmm, alebo vo väčšej dedine?) dokonca aj tá posledná krčma sa snaží byť trochu vianočná! Čož je vlastne chválihodné.
Do výkladu si zavesili jednu reťaz modrých svetielok (viď nižšie). No a keďže som venčil psa, mal som so sebou len mobil, ale aj ak som vyskúšal, ako by tá modrá vyzerala, keby som sa pohral so svojou obľúbenou rýchlosťou uzávierky! A k môjmu prekvapeniu to vyzeralo naozaj fakt dobre! Vyzerá to takmer ako fotenie hviezdnych dráh, však? Nuž, nie až také pekné ako moje z Death Valley to nie je, ale na to, že to bolo nafotené počas večernej vychádzky so psom - nie zlé...

Samozrejme, môj foťák mi nedovolil nastaviť si rýchlosť uzávierky, alebo manuálnu expozíciu, ale takto potme som dúfal, že nedostatok svetla donúti uzávierku ostať dlhšie otorenú - a bol to správny predpoklad (1/15 sec). A tak počas toho ako som sa pokúšal prstom trafiť na "spúšť" som zároveň mával foťákom pred výkladom tretej cenovej skupiny.. No a tu je výsledok ;)


No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.