Flash to highlight the action

S Monikou sme mali skvelé fotenie s nádhernou modelkou Sárou. Je to budúca profesionálna športová gymnastka a/alebo modelka. Monika jej samozrejme nafotila svoje krásne portréty (ako napríklad tu), ale ja som hneď vedel, že chcem vyskúšať niečo iné. To že som mal k dispozíciu skvelo a plynulo skákajúcu gymnastku a zatiahnutú oblohu bolo jasným signálom na to, aby som vytiahol svoj externý blesk! A voilá! Kombinácia svetla z okolia (ktoré som podexponoval aby som získal dramatickú oblohu) spolu so svetlom z môjho prenosného slniečka - teda blesku Nikon SB-900 - dokázala vyrobiť tento záber! Zbožňujem ako Sára letí ponad hradby v mojom rodnom Bardejove, perfektne natiahnutá a s úsmevom! Vďaka blesku som ju dokázal oddeliť od pozadia a upriamiť VŠETKU pozornosť len a len na Sáru.

Ak sa chcete naučiť ako dostať váš externý blesk pod kontrolu a ako skombinovať svetlo z okolia a svetlo z blesku, tak sa pridajte do nášho PPSOP kurzu "Záhada blesku odhalena", ktorý vediem s Bryanom Petersonom. Viac info o kurze nájdete tu! Začíname 9. septembra/září.

PS: Záber bez použitia blesku je nižšie - celkom rozdiel, čo poviete?

Nikon D800, Nikkor 16-35mm @27mm, f/11 @ 1/160 sec, ISO 160.
Nikon SB-900 in manual mode, off camera, triggered with Pocket wizard at 1/2 power.



Monika and I had a fantastic session with this beautiful model Sara. She is a future sports gymnastics pro and/or model. And while Monika took great portraits of her (like here), I knew immediately I want to try something different. Having perfectly and smoothly jumping athlete and overcast day - that obviously called for my flash! And voilá! Combing ambient light (underexposed to get a bit of more drama!) and light of portable sun - aka Nikon flash SB-900 got me the images below! I love the way Sara is flying in front of the old medieval barricades in my home town Bardejov, perfectly stretch and with a smile! Thanks to using my flash I was able to separate her from the background and put the ALL attention on her. If you want to learn how to control your flash and how to combine ambient and flash light, join me in our Flash PPSOP course - more info here!
PS: image without the flash is just below - you can see the difference of using or not using the flash, right?




A ešte "poloha Jeleň" ;)



1 comment:

Note: Only a member of this blog may post a comment.