Supermoon (from your bed room)

So I have missed November's SUPERmoon - it was so foggy, I couldn't see a thing and I envied all supermoon shots posted around. And I spent two days scouting for the best location, using various photo apps and drove about 70km!
So, my second chance came on 14th of December, when full moon was pretty close to the super one, only a wee smaller. And this time I have decided to take it easy! No driving, no apps.
My huge advantage: morning's "moon-set" was right in front of our bedroom's window.
Thus the only preparation evening before was to set up tripod, with 70-200mm telezoom and 2x teleconverter and get jacket and hat to pull over PJ (see below). And sure it is - 6.30am I got my chance! ;)
Well, it wasn't so spectacular as I was hoping so and nearby branches started to block my view very soon. But as a proper lazy photographer I took an advantage of that and that's how this super moon tattoo triptych was born! ;)
PS: And you know what - to my surprise moon stayed up for pretty long and then my curiosity won and I climbed up nearby hill and got wonderful shots of the valley with HUGE moon... This will come later...



Tak sa mi podarilo zmeškať novembrový SUPERmoon - týždeň vkuse bolo tak hmlisto, že som nevidel ani ň a závidel som všetkým, čo uploadovali svoje zábery. A to som strávil dva dni hľadaním čo najlepšej lokality s pomocou viacerých foto aplikácii a najazdil som asi 70km!
Ale moja druhá šanca prišla 14. decembra, keď spln bol takmer taký istý veľký ako ten supermoon, len o kapánek menší. No a tentokrát som sa rozhodol to zobrať zľahka. Žiadne jazdenie, žiadne aplikácie. Mal som totiž obrovskú výhodu, že ranný "západ mesiaca"sme mali rovno pred oknami našej spálne. Preto jediná príprava tkvela v nachystaní statívu a telezoomu 70-200mm s 2x konvertorom a pripravení vetrovky a čiapky, ktoré som si mohol natiahnúť cez pyžamo. No a presne tak, ráno o 6.30 prišla moja šanca. Nuž, nebolo to až také geniálne ako som dúfal a navyše konáre pred oknom mi čoskoro začali blokovať výhľad. Ale ako správny lenivý fotograf som to využil vo svoj prospech a tak vznikol tento potetovaný supermoon triptych ;)
PS: A viete čo? K môjmu prekvapeniu, mesiac ostal hore pomerne dlho a tak ma moja zvedavosť premohla a vyliezol som ku kalvárii na neďaleký kopec a nafotil som nádherné zábery celého údolia s OBROVSKÝM mesiacom... O tom ale až zachvíľu....

Nikon D800, Nikkor 70-200 + 2x teleconverter at 140mm, f/5.6, 1.3sec, ISO 2000

© photo by Monika Banas (half sleeping!)



All three shots: Nikon D800, Nikkor 70-200 + 2x teleconverter at 400mm, f/10, 1/100sec, ISO 200




No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.