Zážitkový fotoworkshop | Praha, sobota 12.októbra/října Pridajte sa!

Nový termín!


Radi fotografujete, ale zvyčajne na to nemáte dosť času a príležitostí? Túžite po jednom dni, kedy sa fotografovaniu môžete venovať naplno? Chcete sa naučiť aj niečo nové, stretnúť sa s podobne naladenými ľuďmi alebo proste len tak fotiť? Vyjdite z rutiny, užite si jeden intenzívny fotodeň ďaleko za hranicami všednosti!

CEZ OBJEKTÍV - zážitkový fotografický workshop, Praha 12. října/októbra 2013.
Celý deň od východu do západu slnka na viacerých lokalitách - obrysy starej Prahy za úsvitu, makro fotografia rannej rosy, kreatívne techniky ako zooming, panning, rotating s fotoaparátom, tradičné aj netradičné použitie externých bleskov, fotenie ľudí, interakcia s neznámymi ľuďmi, street photography, použitie širokouhlého objektívu pri rozprávaní príbehov alebo fotografovaní zblízka. Použitie filtrov – od polarizačného po prechodové filtre neutrálnej hustoty.



Získajte len pre seba celý deň s fotoaparátom, vyčistite si hlavu, nájdite inšpiráciu a kreatívne videnie, užite si radosť z fotografovania. Nezáleží na tom, aký je váš stupeň znalostí a skúseností vo fotografovaní - tento workshop je práve pre vás! Počet účastníkov je limitovaný a pre každého je zabezpečený individuálny prístup a dostatočný priestor na splnenie jeho potrieb a predstáv.


Miesto a dátum:
Praha - 12. října/októbra 2013
Inštruktor: Patrik Banas


Počet účastníkov: max. 8
(počet je limitovaný tak, aby bol pre každého zabezpečený individuálny prístup, dostatočný priestor a dobrá atmosféra v skupine)

Základná výbava:
Digitálna zrkadlovka s plne manuálnym expozičným módom, statív a 1-2 objektívy zahrňujúce rozsah medzi 24-200mm (napríklad „street zoom“ 24-70mm a teleobjektív 70-200mm, alebo 18-55mm a 55-200mm).
Odporúčaná (ale vôbec nie nutná) výbava:
Všetko, čo máte vo svojej fotovýbave k dispozícii a zmestí sa do fotobatohu.
(Objektívy, medzikrúžky, filtre s neutrálnou hustotou, polarizačný filter, blesk, bezdrôtové jednotky na ovládanie blesku ako napr. Pocket Wizzard atď) - nič z toho nie je podmienka.


Program:
(priebeh dňa je flexibilný a uvedené časy sú orientačné)

večer pred workshopom
19:00 | Zoznámenie
Dohodneme si program na ďalší deň, miesto stretnutia a ďalšie detaily. Prípadne sa môžme spojiť telefonicky.

deň workshopu
cca 6:00 | Východ slnka
Dobré ráno! Prvá lokalita a fotenie východu slnka, Petřín a pohľad na stovežatú Prahu. Fotografia krajiny. Siluety, obrysy a tvary zobúdzajúceho sa mesta. (Slnko vychádza 7.20)

8:00 – 10:00 | Fotografia detailu/Makro fotografia
Kvapky rosy, pierka vtákov, ale aj výtvarné umenie vytvorené zo starých plagátov a graffiti. Raňajky a teplá káva alebo čaj + rozhovor.

10:00 – 12:00 | Externý blesk
Tradičné aj netradičné použitie externého blesku, vytvorenie nečakaných svetelných a farebných situácií.

12:00 – 13:00 | Obed

13:00 – 14:00 | Workflow
Spracovanie záberov, výhody fotenia do RAW formátu, jednoduché triky na profesionálne úpravy priamo v Adobe Camera RAW editore, alebo aj „Úpravy bez vstupu do Photoshopu“. Vlastný laptop s nainštalovaným Photoshop 5.0 (a vyšším) je nutný.  Tento bod programu je len dobrovoľný, je možné ho nahradiť iným programom podľa individuálnych potrieb a predstáv alebo si predĺžiť siestu.

14:00 – 17:00 | Mesto, pouličná fotografia, portrét
Zákutia, nečakané uhly, odrazy. Panning, zooming, rotovanie s fotoaparátom. Zmrazenie akcie vs. vloženie pohybu do fotografie. Interakcia s ľuďmi na ulici, street photography, ľudia a ich emócie. Mláky, autá, taxíky, električky, konské povozy.

17:00 – 19:30 | Večerné fotografovanie
Panoráma Karlov most a Hradčany. Západ slnka. Kobaltová modrá - magických 20 minút večerného svetla. Nastavenie vyváženia bielej pri fotení západu slnka a jeho vplyv na náladu fotografie. Ukážka fotenia s  FLW filtrom, kráľom nočnej oblohy. (Slnko zapadá 18:17)

Cca 19:30 – 20:30 | Ukončenie a zhrnutie dňa
Preberieme dianie celého dňa, spätná väzba, otázky a odpovede.


V cene workshopu je zahrnuté:
  • Individuálny prístup inštruktora, ktorý je vám celý deň plne k dispozícii.
  • Flexibilný program prispôsobený podľa času, potrieb a situácie. 
  • Skúsenosti, rady, tipy a triky, spätná väzba, povzbudenie
Odporúčania - portfólio z predchádzajúcich workshopov
Ak sa chcete pozrieť, čo sa podarilo nafotiť ďalším účastnikom predchádzajúcich workshopov v priebehu jedného dňa, tak kliknite na tento link.



Úloha po ukončení workshopu:
Vytriediť, upraviť a odprezentovať min. 20 fotografií  z workshopu (digitálne pomocou blogu, web stránky, Facebook alebo Rajče albumu) najneskôr do 14 dní

Cena: 200 USD (cca 4.000 CZK), platba cez Paypal.
Záloha: 50 USD do týždňa od potvrdenia záujmu. Kompletná úhrada najneskôr týždeň pred konaním workshopu. V prípade zrušenia vašej účasti 2 týždne pred workshopom je záloha nevratná.
Počasie: V prípade extrémne nepriaznivej predpovedi počasia večer pred stretnutím bude workshop zrušený a všetky finačné úhrady budú vrátené v plnej výške.

Kontak: pb@patrikbanas.com
Workshop je určený pre začiatočníkov, ktorí by svoju zrkadlovku radi dostali viacej pod kontrolu a fotili s ňou viac ako v plne automatickom móde, ale aj pre mierne pokročilých, ktorí majú skúsenosti s polo automatickým, či manuálnym módom, ale radi by vyskúšali niečo nové. Ak máte nejaké pochybnosti, či dotazy, smelo sa mi ozvite na email. Rád s vami prejdem vaše potreby, očakávania či samotný program.
Workshop sa bude konať, ak sa prihlásia minimálne dvaja účastníci.

Inštruktor: Patrik Banas
Patrik fotografuje, pretože ho to baví a pôsobí ako inštruktor, pretože má rád, keď to baví aj iných. Ukáže a naučí vás všetko, čo sa mu podarilo počas jeho fotografických ciest a na fotoworkshopoch získať. Najviac skúseností nazbieral najmä v USA a práve tu začal úzko spolupracovať so svetoznámym fotografom Bryanom Petersonom, zakladateľom celosvetovej jednotky v online fotografickom vzdelávaní – Školy Perfektní Fotografie – (The Perfect Picture School Of Photography). Patrik momentálne taktiež pôsobí ako inštruktor v českej verzii online Školy Perfektní Fotografie PPSOP.cz.
Pochádza zo Slovenska, veľa cestuje a pôsobí vo viacerých krajinách. V Prahe žil 5 rokov a toto mesto veľmi dobre pozná nielen cez objektív ;-)
Nájdete ho na jeho WEBe a aktuálne projekty môžete sledovať na BLOGu alebo na FACEBOOKu.



No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.