project 52 | week 8 - it's a man thing!

OK, being a man it should be quite easy to come up with an idea specific for MAN, right? Well, it took me a bit of time to think - and then I got it! I've laughed and start to think how to visualize it the best way... Disclaimer first - I swear I am not one of us, who keep it up all the time, even though it might happen here and there... ;) But, yes, I think we are quite notoriously known for not putting toilet seats down back... However, it might be also one of the stereotypical features.
So I had the visualization on my mind right from the beginning (especially when we had opened this week our PPSOP.cz Flash course) and the idea is, that we are probably scared to put toilet seat back down again, as there must be something scary with the toilet itself! It has definitely nothing to do with being lazy!!!

Two flash. One with blue gel - front lit with 1/4 power and second one with a red gel hidden in the toilet (! see behind the scenes below!) with 1/2 power. Camera set up: Nikon D800 with 24-70mm, f/5.6 at 1/200 sec. Happy toilet seating :D



OK, ako chlap by som mal mať výhodu a prísť s nápadom na tému "Mužská záležitosť" by malo byť jednoduché, však? Nuž, chvíľku mi to trvalo - ale potom som dostal ten správny nápad! Pobavil som sám seba a hneď som začal rozmýšľať nad čo najlepším stvárnením...
Na úvod ale musím kategoricky vyjasniť jednu vec - ja fakt vážne nepatrím k tým, ktorí nechávajú sedátko (český výraz prkýnko je môj obľúbený) hore, aj keď teda, je možné, že sa to sem - tam stalo... 
Každopádne, myslím si, že my ako chlapi sme notoricky spájaní s tým, že sedátko nechávame hore. Ťažko však povedať, či to nie je len jeden zo zažitých stereotypov.
Vizualizáciu nápadu som mal v hlave hneď od začiatku (obzvlášť v tejto dobe, keď otvárame na PPSOP.cz náš kurz o bleskoch) a celé to je vlastne o tom, že my - chlapi - sa vlastne obávame sklopiť sedátko naspäť, určite to s tým záchodom nie je všetko na poriadku. A nemá to vôbec nič dočinenia s tým, že sme leniví!

Dva blesky. Jeden s modrým filtrom - nasvietenie spredu so 1/4 výkonom a druhý s červeným filtrom schovaný v záchode (viď nižšie) s 1/2 výkonom. Fotoaparát Nikon D800 s 24-70 objektívom, clona f/5,6 na 1/200 sekundy.


 


4 comments:

  1. Pobavilo! Aj stvarnenie perfektne ... :) A behind the scenes ako ceresnicka na torte!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak som rad ze aj pobavilo aj potesilo! :) Happy sklapanie prkynka! Obzvlast v domacnosti kde jeden chlap je na 3 baby! ;)

      Delete
  2. Replies
    1. :) cool. and toilet seat pretty hot! :)

      Delete

Note: Only a member of this blog may post a comment.